poniedziałek, 26 listopada 2012

Ryba po japońsku

Przepis na tą sałatkę dostałam od mojej Mamuśki i jest to moja ulubiona sałatka rybna. Serdecznie polecam:)

Składniki:
5-6 filetów z ryby
słoik ogórków korniszonów
słoik papryki konserwowej
2-3 cebule

Zalewa:
1 szklanka wody
0,5 szklanki oleju
pół koncentratu pomidorowego
8 łyżek ketchupu
3 łyżki octu
3 łyżki cukru
sól do smaku
Zalewę zagotować.

Rybę pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć w gęstym,osolonym cieście naleśnikowym. Ogórki i paprykę pokroić w cienkie słupki a cebulę w piórka. W misce układać warstwowo usmażoną rybę, posypać paprykę, ogórkami i cebulkę następnie podlać kilkoma łyżkami gorącej zalewy. I tak do wyczerpania wszystkich składników. Jeśli zostanie Wam zalewa należy nią zalać całą sałatkę. Wstawić do lodówki. Sałatkę możemy już jeść następnego dnia jak wszystkie składniki się ze sobą przegryzą:)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz