poniedziałek, 26 listopada 2012

Zapiekanka z warzyw i fety

Szybkie danie, na pozór banalne ale jakie pyszne:)

Składniki:
to co masz w lodówce:) u mnie kabaczek, papryka żółta i czerwona. pieczarki, cebula, brokuł
ser feta
olej( kilka łyżek)
przyprawa do grilla
sól
pieprz
koperek suszony i pietruszka

Wszystkie warzywa kroimy, wrzucamy do miski , polewamy olejem a następnie posypujemy przyprawą do grilla. koperkiem i pietruszką. Wszystko dokładnie mieszamy. Ja jeszcze dodatkowo odstawiam tą mieszankę na godzinkę do lodówki. Warzywa wykładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni. A czas pieczenia zależy od tego jakie warzywa preferujemy ( chrupiące czy miękkie). Na 5 min przed końcem pieczenia wyjmujemy na chwilę z piekarnika i na wierzch układamy pokrojoną w paski fetę. Świetna jako dodatek do mięsa.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz